Projecten

Ik vind het een uitdaging om een tijd met een specifiek onderwerp bezig te zijn. Dit geeft mij de kans om mij te verdiepen bij het maken van foto’s. Enkele van de belangrijkste projecten van de afgelopen jaren zijn:

Jong en Bevrijd – Ooggetuigen van WOII vertellen. Het project ‘Jong en Bevrijd’ is een samenwerking van Stadsmuseum Rhenen, Stadsmuseum Woerden en het Regionaal Archief Zuid-Utrecht. Deze samenwerking resulteerde in exposities in Rhenen en Woerden en een reizende expositie voor de gemeenten Houten, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Naast de exposities in de Stadsmusea Rhenen en Woerden (2020) is er een online expositie, een 50 minuten durende documentaire en een educatief pakketExpo Jong en Bevrijd gemaakt.

– de bouw van het Vikingschip Dorestat 1. Dit schip is door vrijwilligers gebouwd naar het in Denemarken gevonden handelsschip Skudelev 3. De bouw is gestart in maart 2018 en het schip is te water gelaten in april 2021 en is nu te boeken als toeristische attractie om over de rivieren Nederrijn en Lek te varen. Na de te water lating is het boek Vikingschip Dorestat 1, van plank tot schip uitgebracht (auteurs Winfried Leeman en Coos van den Hoek).

« van 20 »

– de bouw van een replica van een Krommerijnder, een platbodem schip dat tot begin 1900 zorgde voor het vervoer van goederen vanaf de Nederrijn bij Wijk bij Duurstede, via de Kromme Rijn naar Utrecht. Van dit vaartuig is geen enkel exemplaar overgebleven. De replica is gebouwd door een groep van vrijwilligers en is in de zomermaanden in de vaart als toeristenattractie. Een selectie van deze foto’s is in boekvorm uitgebracht en te koop via de afdrukcentrale van Blurb;

– de ontwikkeling van het Veilingpark in Wijk bij Duurstede. Hiervoor ben ik over een periode van 8 jaar aan het fotograferen geweest. De fotografie omvat de voormalige gebouwen van de Wijkse Fruitveiling, met de nodige activiteiten die nog plaatsvonden tijdens de laatste maand voor de sluiting, de sloop van de fruitveiling, archeologisch onderzoek naar de restanten van Dorestad, naar de nieuwbouw. Dit project is afgerond met het boek Van Fruitveiling tot Veilingpark. Hierin vindt u een uniek inkijkje in de ontwikkeling van het Veilingpark in foto’s met begeleidende tekst (zie voor bestel informatie van het boek onder het menu: publicaties – boeken);

Van deze projecten heb ik een korte foto impressie op de website gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*